Ontdek de veelzijdigheid van het Wase erfgoed!

Verzameldingen

In 2014 zet de Erfgoedcel Waasland het erfgoed in privébezit volop in de kijker. Ook op de Erfgoedbank Waasland kwam er doorheen de jaren al een schat aan privé-erfgoed online.

Dit jaar zet de Erfgoedcel Waasland het erfgoed in privébezit in de kijker. Onder de noemer "Verzameldingen" ging er eind juni een groot tentoonstellingsweekend door met materiaal van verzamelaars. Tegelijk verscheen het eenmalig magazine over verzamelen en verzamelaars, met artikels, interviews en items in de kijker. Tijdens het najaar gaan er nog workshops door en sluiten we af met een taxatiedag in Sint-Niklaas.

Ook op de erfgoedbank kwam er doorheen de jaren al een schat aan privé-erfgoed online, via mensen die besloten om een enkele foto of een hele collectie te delen met het geïnteresseerde publiek. Ter gelegenheid van Verzameldingen vind je hier een kleine greep uit die collectie. Des stukken geven elk op hun manier een unieke inkijk in het verleden.

Als de foto's en documenten niet zorgvuldig thuis waren bewaard in een doos of map, dan was die inkijk onherroepelijk verloren gegaan. Daarom tonen deze stukjes particulier erfgoed ook het belang aan van bewaren, documenteren en delen. Want of het nu gaat om één foto of een enorme collectie, elk stuk (privé)-erfgoed kan een deur zijn naar een verdwenen tijd. Het volledige overzicht van het particulier materiaal op de Erfgoedbank Waasland vind je onder de expo "Schatten van mensen". Wil je zelf ook graag iets online brengen? Neem dan zeker contact op!

Bekijk tentoonstelling
Delen Facebook Twitter Delicious Send to a friend